Activiteiten
Een actieve zoektocht naar de Katharen en hun geschiedenis
3 dagen deels met de auto, deels wandelen op het Sentier Cathare en de vluchtroutes van de Katharen door de Pyreneeën.
3 dagen / 4 nachten, eigen auto nodig, prijs € 138,- p.p.

Op het Programma:Wandelen met gids bij Pic de Bugarach
Tijdens de 3 dagtochten beklim en bezoek je de imposante katharenburchten ‘Château de Quéribus’ op zijn steile rotspunt; ‘Château de Peyrepertuse’ gebouwd op een lange rechtopstaande rotsformatie tussen hemel en aarde; en het ‘Château de Puilaurens’, één van de belangrijkste bolwerken van het Kathaarse verzet dat de vallée de la Boulzane bewaakte.
Andere bijzonderheden onderweg die van een ultiem natuurschoon zijn: de watervallen bij le Moulin de la Ribaute, les Gorges de Galamus, een diepe canyon met de L'Ermitage Saint Antoine en de bijbehorende grotkerk; en de smalle kloof van Saint Jaumes.

Inbegrepen:
Ontvangst in Le Troubadour.
4 overnachtingen in Le Troubadour, 4 x ontbijt
Nederlandse beschrijving van de 3 dagtochten;
Gebruik van geplastificeerde deelkaarten van de Sentier Cathare (1: 55.000).

In Le Troubadour is een kleine bibliotheek met informatie over de geschiedenis van de Katharen, waarover wij al eens een presentatie hielden op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Ons dorp heeft een plek in die geschiedenis.

Extra mogelijk:
● 3-gangendiner € 17 p.p.
● Lunchpakket € 8


Voor een groep vanaf 6 personen organiseren wij een
wandelweek op maat op een door u gewenste datum... Het is ook altijd mogelijk om een individueel wandelarrangement voor een week te boeken!


Wandelarrangement - Wandelweek - Wandelvierdaagse
Le Troubadour' ligt aan de 'Sentier Piemont', een van de vele pelgrimsroutes over de Pyreneeën. Wandelen in de  bergen en natuur rondom Mont Canigou
Boule d'Amont ligt ook dichtbij de kruising van de GR10 en de GR36.
Vanuit 'Le Troubadour' zijn wel 6 verschillende dagwandeltochten te maken, o.a. naar het schitterende Romaanse klooster 'de Prieuré de Serrabonne', Roc Rouge of het bergdorp Glorianes.
Ook is het mogelijk de Canigou (2.784 m) te beklimmen.
Voor het Bij voldoende deelname gidsen wij een dagtocht.
Voor het wandelarrangement die wij bieden, hebben we een aantal wandelmappen gemaakt. Er is een keus uit ongeveer 20 rondwandelingen waarvan een deel met aanrij-traject. De routes zijn gedetailleerd beschreven en makkelijk te volgen.
Wij organiseren ook
wandelweken, en begeleiden graag groepen die hun eigen activiteiten willen organiseren...

Wandelweek of Wandelvierdaagse... waar Pyreneeën en Middellandse Zee elkaar ontmoeten
Reisperiode: vanaf mei tot oktober

Beginpunt: Boule d'Amont, een klein bergdorp aan de kloof van de Boules, een snelstromende bergbeek, 35 km. van Perpignan en de Middellandse Zee.
Verblijf in 'Le Troubadour", een historisch natuurstenen Catalaanse huis, in een 2-persoons gastenkamer met gemeenschappelijke badkamers.


Prijzen individuele wandelweek, per persoon
Gedeelde 2-pers. kamer in Le Troubadour, 7 nachten, incl. ontbijt € 232,00
● Kort wandelarrangement op basis van 4 nachten in 2-pers. kamer, incl. ontbijt € 138,00

Inbegrepen:
● 7 overnachtingen met ontbijt / * 4 overnachtingen met ontbijt
● Gebruik kaartmateriaal met de ingetekende routes, Nederlandsetalige wandelbeschrijvingen
● Briefing voor iedere wandeling

Extra mogelijk:

3- gangendiner €17,- per persoon
● Lunchpakket
€ 8,00
● Transfer uit Perpignan
€ 25,- p.p., bij 2 personen

Opties:

● Verlenging met 1 of meerdere overnachtingen in Le Troubadour
● Voor gasten met belangstelling voor
canyoning, rafting, etc., kunnen we een dagactiviteit boeken met een gecertificeerde Nederlandstalige gids. Voor liefhebbers van de paardensport kunnen we een hele of een halve-dag arrangement regelen bij een manege.

Op de wandelingen kunnen de hoogteverschillen per dag kunnen tussen de 200 - 1000 meter variëren. Na de tocht kunt u uitrusten in de tuin en afkoelen in het zwembad, en 's avonds kunt u aanschuiven voor een heerlijke 3-gangen maaltijd met goede lokale wijn.

Vindt u het prettig om een rustdag in te lassen? Behalve een dagje luieren bij het zwembad, kunt u Katharenburchten bezoeken, of een dagje naar Spanje, het museum van Dali bezoeken, wijnen proeven in de omgeving, Romaanse kerken en kloosters bezoeken, enz. Wij kennen de streek goed. U kunt altijd voor informatie en advies bij ons terecht.

Natuurschoon in prive tuin met zwembad
Romaanse cultuur  en kerken in  prachtig natuurlijke omgevingVoorbeeld van een 8-daags arrangement: Elk van de hieronder genoemde rondwandelingen start bij de voordeur.

Dag 1: Ontvangst in Boule d'Amont vanaf 16.00 uur. U kunt alvast de spieren losmaken in het zwembad, zonnen en genieten van het uitzicht. Om 20.00 uur 3-gangen diner (16,- euro p/p.)

Dag 2: Rondwandeling (2,5 uur) door geurende 'garrigue' en eikenbos naar Mas Arsus & Can Domingo, aan de voet van de bergkam. Uitzichten op Mt. Canigou en, naar het noorden, de Pic du Bugarach.

Dag 3: Rondwandeling (+/- 4 uur) naar de top van de Mont Helena en door naar de Chapelle St. Marc. Met geweldige uitzichten over de vlakte van de Roussillon door geurende tijmvelden naar de middeleeuwse Chapelle St. Marc en Nostra Senyora del Coll.

Dag 4 : Rondwandeling (4,5 uur) naar de Romaanse bedevaartskapel van La Trinité, klim naar de ruïnes van een burcht. Hier hebben we naar het oosten uitzicht op de Middellandse Zee, naar het noorden de Katharenburcht Queribus. Op de Col de Fourtou steken we over en dalen af langs de overzijde met zicht op de Canigou.

Dag 5: Rustdag

Dag 6: Rondwandeling (+ 7 uur) door kastanjebos naar de 12e-eeuwse Prieuré de Serrabonne en dan een stevige klim door naar Roc Rouge (1.094m) en de oude Moorse ijsgrot, langs een neolithische offerplaats en middeleeuwse ijzermijnen, over de bergkam met schitterende vergezichten naar de Col des Arcs en terug naar Boule d'Amont.

Dag 7: Rondwandeling (5 uur) door de vallei van de rivier de Boules naar het hoger gelegen dorp La Bastide. Dit dorp met zijn krachtige bron was vroeger uitvalsbasis naar de ijzermijnen aan de oostkant van het Canigou Massif.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt, en eventueel een laatste plons in het zwembad.

N.B. Voor geoefende bergwandelaars, zijn twee aansluitende tochten evt. te vervangen door een tweedaagse trektocht over 'het dak van de wereld' en de Pic du Canigou (2.784 m), met overnachting in een 'refuge' van de Franse bergsportfederatie.

Wil je meer weten, of contact opnemen? Stuur ons dan een email !


Fietsen en wielerroutes vanuit 'Le Troubadour'
De Mediterrane Pyreneeën zijn sportief en landschappelijk gezien minstens zo interessant als de vaker bezochte Alpen. Bovendien is het wielerseizoen door de zuidelijke en Mediterrane ligging veel langer en kennen de vele Veel fietsroutes voor wielergropen D- wegen weinig autoverkeer . De afstand naar Le Troubadour is vanuit Nederland binnen 14 uur te rijden. Vanuit België ben je nog sneller. Wij hebben de ervaring dat wielergroepen die 's ochtends redelijk vroeg vertrekken, 's avonds ruim op tijd zijn voor het diner, en zelfs vaak nog even een plons in het zwembad wagen.

Uitdagende omgeving
'Le TROUBADOUR', gelegen op de grens van het Canigou-massief en de Roussillon, biedt een uitdagende omgeving voor de ervaren fietser (
zie foto's). In de eerste plaats komt dat door de grote verscheidenheid van routes en de pracht van het natuurschoon, met schitterende, steeds wisselende uitzichten. In de tweede plaats heeft de lokale bevolking over het algemeen veel respect voor fietsers, dat maakt het rijden een stuk aangenamer als je menige col moet beklimmen.
Voor wielerclubs, toerfietsverenigingen, bergklimmers en andere pedaalridders is het interessant om ook eens te fietsen waar de deelnemers aan de Tour de France trainen.
In 2021 kwam de 'Tour de France' langs 'Le Trubadour' op de eerste Pyreneeen rit.
In 'Le Troubadour' vind je informatiemateriaal over een flink aantal zeer afwisselende tochten, allemaal vanuit Boule d'Amont te rijden. Je kunt kiezen uit tochten die de hele dag vergen of die in een paar uur gereden kunnen worden. Onderweg geniet je van de ongereptheid van de natuur, de Mediterrane flora en fauna en zie je afgelegen Romaanse kapelletjes en Middeleeuwse dorpen.

Klimmen en dalen...
Je rijdt routes door woeste kloven en langs granieten bergkammen, waar de roofvogels hoog in de lucht rondcirkelen. Terwijl je klimt en daalt geniet je van de magnifieke panorama's die de inspanning belonen. Ook een dagje Middellandse Zee over rustige kleine asfaltwegen behoort tot de mogelijkheden. De afdaling biedt een schitterend uitzicht, met de telkens opduikende Middellandse Zee in de verte.
Je kunt ook nog enkele tochten over de relatieve vlakte van de Roussillon rijden, over stille weggetjes, door glooiende wijngaarden en niet te vergeten langs caves waar je de wijn ook zelf kunt proeven.
Mooie cols en routes voor fietsers en groepen
Na het afzien en de geleverde prestatie wacht in de tuin van 'Le Troubadour' het zwembad om de spieren weer te ontspannen. In de keuken wordt gezorgd voor gezond, lekker en ruim voldoende eten voor de duursporter.
Ook in groepsverband zijn fietsers graag geziene gasten in 'Le Troubadour'.


Is dit een leuk idee voor jouw wielerclub? Stuur ons je naam en emailadres en wij sturen informatie.
Tijdens een verblijf in 'Le Troubadour' kan je zelf bepalen hoe je je vakantie invult. We heten je van harte welkom, evenals niet-fietsende partners.


Buitensport
Voor gasten met belangstelling voor
canyoning, rafting, etc., kunnen we een dagactiviteit boeken met een gecertificeerde Nederlandstalige gids. Voor liefhebbers van de paardensport kunnen we een hele of een halve-dag arrangement regelen bij een manege.


.
Natuurschoon in prive tuin met zwembad
Romaanse cultuur  en kerken in  prachtig natuurlijke omgeving

Wil je meer weten, of contact opnemen? Stuur ons dan een email !


Reserveren!


'Le Troubadour'
Sam Garrett & Liedeke van Leeuwen
2, Placa Sant Sadurni, 66130 Boule d'Amont, Pyrenees-Orientales, France

tel. NL: + 31 (0)20 6165806
6
email:info@letroubadour.info
GPS: 42.57950, 2.61362


©2022 'Le Troubadour'